PodnikaniePríbehy xa Publikované 25. augusta 2016 zobraziť celý profil

Potrebuješ očistiť telo od nepotrebných látok, pozdvihnúť ducha a chceš skúsiť niečo nové, prírodné? Živá kombuča by mohla byť dokonalým riešením pre tvoj letný detox. My v Živej kombuči veríme (a nie je to iba naša domnienka), že jedným z najdôležitejších faktorov pre vitalitu a celkovú pohodu je funkčný tráviaci systém. Unikátne spojenie prospešných kvasiniek a baktérií, známych ako kombucha, pomáha ľuďom už tisíce rokov dosiahnuť psychickú a fyzickú rovnováhu. V kombinácii s pravým zeleným čajom obohateným o bylinný čaj z citrónovej trávy (lemon grass) či zázvorovou šťavou, so sebou prináša funkčný balíček nabitý životom, pozitívnou energiou a unikátnou jemnou kyslou chuťou, ktorú si zamilujete.

bud aj ty kombuča

Prečo to vôbec robíme?

Kto vôbec sme? Sme mladí ľudia s chuťou žiť a vytvárať niečo prospešné pre celú spoločnosť a chceme priniesť nový, zdravý, detoxikujúci a osviežujúci nápoj na náš trh. Konečne je tu možnosť spojiť príjemné, zaujímavé chute v osviežujúcom nápoji s nízkym obsahom cukru a kvalitnými surovinami bez pridania chemických látok, ktorý Vám pomôže detoxikovať Váš organizmus. Podpor projekt Kombuča propagáciou v rámci zdieľania a sledovania komunikačných kanálov ako sú Instagram, Facebook a neposlednom rade web stránka zivakombucha.sk a pomôž aj Ty vybudovať povedomie o tomto nápoji medzi svojím okolím.

Mnoho storočí až tisícročí sa kombucha používa ako ľudový liek na pitie. Z kombučového nápoja sa pripravujú rôzne koktaily, pleťové prípravky, kúpele, ale aj polievky či ocot, jednoducho celý svet holduje tomuto sladkokyslému, jemne perlivému nápoju, na základe čoho sme sa rozhodli vytvoriť túto možnosť aj pre slovenského spotrebiteľa. Rešpektujúc všetky tradície sme dlhodobým vývojom vytvorili nápoj, ktorý ponúkame ako zdravšiu alternatívu ku klasickým sladkým sódam a malinovkám. 

Našu kombuču môžu ľudia denne piť

… nielen pre jej benefičné účinky, ale aj pre chutné osvieženie a doplnenie tekutín. Naša kombucha vzniká prírodnou fermentáciou zeleného čaju a trstinového cukru, ktoré premieňa na množstvo aktívnych látok, akými sú napríklad kyselina glukorónová, glukónová, listová či stopové množstvá vitamínov rady B, C a minerálov. Už len samotný zelený čaj využívali ľudia pre svoje blahodarné účinky už tisíce rokov pred nami. Okrem množstva antioxidantov nám zelený čaj dvíha našu energetickú hladinu a posilňuje bdelosť, znižuje hladinu cholesterolu či pomáha ako prevencia pred ochorením. Účinnosť benefičných látok a chuť zachovávame aj vďaka tomu, že kombuchu nepasterizujeme.

Momentálne vyrábame 2 varianty kombuchy a to tak, ako ju ešte nepoznáte. Lemongrass kombucha vzniká pridávaním odvaru z Fúzatky citrónovej, známej ako lemongrass či citrónová tráva. Tento svieži a voňavý bylinný čaj má množstvo pozitívnych účinkov, akými sú napríklad znižovanie cholesterolu či napomáhanie pri žalúdočných problémoch. Naša zázvorová kombucha vzniká pridávaním 100% zázvorovej šťavy získavanej za studena.

kombucha dva druhy zo slovenska  kombucha vyrabana na slovensku
Pre prípad, že by niekto nebol oboznámený s touto super-potravinou, zázvor obsahuje nespočetne veľa aktívnych látok a je bohato zastúpený aj v ľudových receptoch proti nachladnutiu a pod. Mnoho ľudí ho taktiež preferuje ako prírodný liek pre znižovanie cholesterolu a prietoku krvi a pre jeho protizápalové účinky. Jeho chuť v kombinácii s kombuchou poskytuje jemne štipľavo-kyselkavé nakopnutie a príjemne hrejivé teplo v žalúdku.

Všeobecne predpokladané účinky nápoja sú:

posilňuje imunitný systém, má antibiotické účinky proti baktériám a vírusom, očisťuje organizmus od škodlivých látok, podporuje trávenie, harmonizuje činnosť tenkého a hrubého čreva, posilňuje pečeň a obličky, povzbudzuje látkovú výmenu, zlepšuje fyzickú výkonnosť, posilňuje aktivitu mozgu, regeneruje nervový systém, znižuje telesnú únavu, zbavuje napätia a dodáva energiu a vitalitu.

Kombucha spotrebovává cukor a na výmenu uvolňuje do roztoku rôzne cenné látky: kyselinu glukoronovú, glukonovú, vitaminy B1, B2, B6, B12, D, E, K a C, L-kyselinu mléčnu (+), kyselinu usnovú, šťavelovú, octovú, alkohol (0,5%-1%,) oxid uhličitý, železo, draslík, vápnik, kobalt, meď, magnézium, mangán, sodík, zinok, kvasinky.

Priaznivé účinky kombuchy:

  • posilňuje imunitný systém
  • pôsobí antibioticky
  • prečisťuje organizmus od škodlivých látok (ťažké kovy, nikotín, alkohol …)
  • podporuje trávenie a priaznivo pôsobí na črevnú mikroflóru
  • posilňuje pečeň a obličky
  • zlepšuje fyzickú výkonnosť a bdelosť
  • regeneruje nervový systém a znižuje telesnú únavu
  • pomáha stabilizovať cukor v krvi
  • znižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • má protialergické účinky
  • pomáha pri regulácii krvného tlaku a regulácii menštruácie
  • pôsobí proti rakovine, dna, hemeroidom, vápenateniu žíl, reumatizmu, artróze, artritíde, trombóze, skleróze-multiplex, kožným ochoreniam, pliesňam atď.

Viac o kombuche nájdete na: https://sk.wikipedia.org/wiki/Kombuča
Ďalšie informácie môžete nájsť aj na našom webe www.zivakombucha.sk

Zapoj sa do súťaže

Podrobnosti o súťaži -> http://zivakombucha.sk/bud-aj-ty-kombuca/

zapoj sa do sutaze o kombuchu