PodnikaniePríbehy xa Publikované 11. decembra 2016 zobraziť celý profil

“Pečenie rovná sa relax; pečením sa dá vykúzliť človeku úsmev na tvári, veď koho by nepotešilo, keď ste kvôli nemu obetovali to najcennejšie – svoj čas!”

Vždy som bola idealista – predstavovala som si, že skončím vysokú školu a nájdem si super prácu. Že budem na sebe tvrdo pracovať, zlepším sa vo svojom odbore a prepracujem sa na vyššie pozície a v jednej a tej istej firme strávim zvyšok svojho pracovného života.
Lenže poznáte to – človek mieni, pán Boh mení. A tak sa mi stalo, že som menila prácu za prácou, najprv z jedného oddelenia na druhé, potom do úplne inej firmy, a napokon aj do inej sféry, až som si vo svojich 27 rokoch uvedomila, že som prešla rôznymi zamestnaniami a nikde nevydržala dlhšie ako rok.

Uvedomila som si však aj ďalšiu dôležitú

A pre mňa oveľa podstatnejšiu vec – nikde som nenašla to, čo som hľadala. Nestala som sa odborníkom na nejakú disciplínu – venovala som sa viacerým disciplínam, od lektorovania anglického jazyka až po účtovníctvo, avšak žiadna ma nenadchla natoľko, že by som bola ochotná venovať sa jej ešte niekoľko x rokov.

Priam naopak, desila ma predstava, že s rovnakými ľuďmi, v tých istých priestoroch sa budem stretávať deň čo deň aj keď budem mať 40 či 50 rokov. Skrátka, uvedomovala som si, že potrebujem dynamickosť a najmä voľnosť.

Podnikania ako takého som sa bála ako čert kríža

V rodine som veľa pochopenia nenašla, predsa len, výchova smerovala k tomu vyštudovať a nájsť si stabilné zamestnanie. Ja som však našťastie dostatočne tvrdohlavá na to, aby som neustále komentáre ustála a najmä, som odhodlaná všetkým neveriacim dokázať, že na to mám.
Nespočetne veľakrát som dostala uštipačnú, prípadne úprimne začudovanú otázku: “Ty s tvojimi dvomi vysokými školami chceš podnikať?” A naučila som sa na ňu odpovedať – áno, práve ja s mojimi vysokými školami a najmä pracovnými skúsenosťami a odhodlaním som tá, ktorá má šancu uspieť v podnikaní. Pretože to nie je len o motivácii či talente.

Piecť sa dokáže naučiť každý

Dôležitejšie je však dať do toho všetko, dať do toho svoje srdce. Keď pečiem pre priateľov a oni ma potom pochvália a vidím ako im je u mňa dobre a aspoň na chvíľku zrelaxujú a vypnú, to je moja odmena, to je to, čo dostávam naspäť a čo ma poháňa vpred. To isté platí pri klientoch, pozitívna spätná väzba, stále viac a viac klientov, ktorí prichádzajú na základe odporúčaní, pretože najmä v tomto odbore tzv. “word of mouth” funguje na 100% a dokáže biznisu pomôcť, ale ho vie aj pekne rýchlo položiť na lopatky.

Toto si veľmi dobre uvedomujem, preto som neustále v strehu, sledujem konkurenciu ale aj zahraničných cukrárov, cestujem, chodím na kurzy. Absolvovala som program pre začínajúce podnikateľky pod záštitou Slovenskej sporiteľne, kde som mala možnosť neuveriteľným spôsobom posunúť vpred svoj podnikateľský nápad, obklopená úžasnými ženami a s pomocou skúsených mentorov pracovať na svojich slabých stránkach a naopak, vyzdvihnúť tie silné.
Učím sa stále niečo nové, aby som mojim klientom mohla priniesť niečo, čo nikde inde nedostanú. Chcem byť iná, nechcem byť len ďalšia cukrárka.

Chcem, aby všetci za Domčinými laskonkami videli mňa

Moje pečenie, ale aj tú radosť, ktorú mi to pečenie a následná pochvala prinášajú. Chcem, aby si ľudia verili, že aj oni dokážu s mojou pomocou napiecť hoci aj makrónky. Aby sa spolu so mnou potešili pohľadom na miesta, ktoré som precestovala a ešte precestujem. Všade hľadám inšpiráciu a chcem ju priniesť aj ľuďom, ktorí ma sledujú.

Mám toho v pláne veľmi veľa a už teraz sa na to všetko teším. Všetko príde postupne, pozorne si vyberám klientov, kaviarne, do ktorých svoje koláčiky dodávam ma musia chytiť za srdce, musia mať dušu. Nejdem na kvantitu, budujem si dobré meno. Napokon, som ešte len na štartovacej čiare.
Nájdete ma na : www.domcinelaskonky.sk Facebook: domcinelaskonky insta: domcine_laskonky